Ametiszt

A szellem köve

Ametiszt

A szellem köve

Ametiszt – A szellem köve. Ő a titokzatos, a mesés, a misztikus kifejezője. Gyermekkorom meséiben szereplő mágusok köpönyegei jutnak eszembe róla. A titkok tudói és őrzői. Nekik elhittem, hogy van  „az”-on túli, ami nem látható, nem tapintható. Érezni véltem, ha csendben maradok és nagyon figyelek (ma már tudom befelé), megsejtek valamit erről a sejtelmes világról. Ezt idézi fel bennem ez a kő. Viselve magam is megmerülök a mesék birodalmában. Elrepülök sárkányok földjére, törpék és óriások országába, manók és tündérek erdeibe. Ha ennek a kőnek a titokzatossága megérint, többet nem ereszt, mindig az egyik kedvenc lesz. A hetedik csakra köve.

Koronacsakra: A megvilágosodás székhelye. Az abszolút szabadság tudatát jelképezi. A koronacsakra szintjén már nem félünk felelősséget vállalni életünkért és megbízunk belső hangunkban. Hozzá kötődik az élet értelmének felismerése. A korona-csakra jelenti az összes csakra energiáinak forrását és kiindulópontját. Rajta keresztül állunk összeköttetésben a tulajdonság nélküli és alakot nem öltött isteni lénnyel, ugyanakkor ez a csakra láthatatlanul magában hordozza az összes létező formát és tulajdonságot. Ide tartozik a nagyagy, koponyafő. Amennyiben ezekkel a területekkel van problémád, ebben a csakrában történt elakadás. Megnyilvánulásai pl. a parkinson kór, alzheimer kór, dementia , depresszió, epilepszia, de a bizonytalanság és céltalanság érzése is innen adódik. Ha segíteni akarod működését gyönyörködj egy távoli hegycsúcsban! Érezd, ahogy szinte eggyé akar válni az Univerzummal. Ha megteheted még jobb, ha te magad ülsz ki rá és egyé válsz a határtalan természettel és az a felettivel. Éld át a határtalanság érzését, idézd fel mindenfajta minősítés nélkül életed eseményeit! Érezd át az idő- és térnélküliséget!

Mire is jó az Ametiszt? 

Neve görög eredetű, jelentése a részegség gyógyírja. Arisztotelész feljegyzéseiből kiderül, hogy ezért készítették a korsók fülét ametisztből. Az egyiptomiak esőcsinálóként tekintettek rá. Őseink varázslatok és démonok ellen használták.

A napot nem kedveli, hegyikristállyal töltsük!

Testileg:

Vitalitást fokozó, általános erősítő, a legyengült szervezet első számú segítője. Vérre, idegrendszerre hat elsősorban, ajánlatos cukorbetegségnél. Trombózis, embólia esetén is ajánlott.

A koronacsakrán át hat, ezért az agyi betegségeknél – migrén, epilepszia, emlékezetkiesés, stb. – hasznos. Energiája segítségével feloldja a görcsöket, fájdalmakat.

A szenvedélybetegségek legjobb ellenszere.

Bőrbetegségeknél, allergiánál, ekcémánál, herpesznél is tanácsolható. A hormonrendszer támogatója.

Lelkileg:

A barátok köve. Feloldja a diszharmóniát, a félelmeket, fokozza önuralmunkat. A tisztán gondolkodás köve, segít képességeink kibontakoztatásában.

Magában foglalja a szeretet, a gyengédség és a megértés energiáit. Őszintévé, nyitottá tesz. Szellemünket felébreszti és felismerteti spirituális fejlődésünk.

Ametiszt Ékszerek

11 Ékszer látható

Érdekes bejegyzéseink

Ásványokról másképpen

Ásványokról másképpen

Türkiz – Ragyogás Ezzel a kővel nem lehetsz hétköznapi, a feltűnni vágyás a lételeme. Messziről felhívja magára a figyelmet szépségével, élénk színével. Repülni támad kedvem, szárnyalni a felhők között, az óceán felett, mint Jonathan a sirály. Gyönyörködöm az óceánban tükröződő kék ég látványában. Elhiszem, hogy hihetetlen magasságokba juthatok és ha 1000-rel zuhanok, akkor is újra… Bővebben