Ásványokról másképpen

Ásványokról másképpen

Ásványokról másképpen

Türkiz – Ragyogás

Ezzel a kővel nem lehetsz hétköznapi, a feltűnni vágyás a lételeme. Messziről felhívja magára a figyelmet szépségével, élénk színével. Repülni támad kedvem, szárnyalni a felhők között, az óceán felett, mint Jonathan a sirály. Gyönyörködöm az óceánban tükröződő kék ég látványában. Elhiszem, hogy hihetetlen magasságokba juthatok és ha 1000-rel zuhanok, akkor is újra és újra felemelkedem. Felpezsdít, felfrissít ez a kő. Feldobódok tőle, vidámmá tesz, nyári hangulatot idéz.
Ha repülni támad kedved, magasságokba vágysz, ez a kő téged szólít!

Mohaachát – a természet

Maga az élet, a lüktető lét. A növények frissessége árad belőle, ugyanakkor a harmónia és a nyugalom is. Az élő, lüktető erdőt idézi, a maga ezernyi vibráló zöldjével. A moha lepte kövek, a rezgő lombkorona, a buja aljnövényzet kel életre ebben az ásványban. Ködbe vesző erdők lombkoronáinak változatos árnyalatai elevenednek meg. Szinte hallom a szellő susogását a fák lombjai között, érzem simogatását arcomon. Szeretem elnézni milliónyi árnyalatát, mintha maga a természet kelne életre. Akár nyugtalan a lelked, csendre, megpihenni, madárcsicsergéses magányra vágyik, akár felfrissülni szeretnél, a zöld pezsgő árnyalatai segítenek ebben.

Hegyikristály- A forrás

A föld mélyéből feltörő, mohás sziklák közül előbukkanó kristálytiszta vízcseppeket idézi, melyek gyöngyként peregnek alá. A kövekről felverődő cseppek permete hűsítően kellemes. Íze mennyei a szomjas vándornak, az élet maga.Itt nincs sejtelmesség, titok, ez a kő nem rejteget semmit. Maga a tisztaság, az őszinteség, átláthatóság. Mégsem unalmas, hiszen rajta keresztül másnak látod a már ismert világot. Kivilágosítja, felnagyítja, könnyebben felfedezteti a lényeget.Ha szemed köd borítja, nem látod magad előtt az utat, bízz benne. Segít tisztán látni, megszünteti a téged körülölelő homályt.

Holdkő- a sejtelmesség

Réges régen egy regényben olvastam a holdkőről, mint ékszerről. Megfogott, vágyat ébresztett bennem iránta, ahogy a szerző bemutatta. Majd sok évre megfeledkeztem róla. Mikor később találkoztam vele élőben, meg kell, hogy mondjam, kicsit csalódtam. Tompa fehéres követ láttam, jelentéktelennek tűnőt. Majd jobban szemügyre véve elkezdett élni, ez az amúgy nem feltűnésre vágyó ásvány. Belsejében felhő kavargott, felszínén kékesen csillant meg a rávetődő fény. Megtörtént, rabul ejtett. Azóta is az egyik kedvencem. El tudok merülni sejtelmességében, meséket idéz bennem. Egyes feltételezések szerint, a holdkő változik a hangulatodnak megfelelően. Hol tompa, hol fényesen ragyog. Szeretem hinni, hogy együtt lélegzik velem, érez és érzem. Különleges élmény viselnem.

Ónix – az éj

A sötétséget idézi bennem. Ám nem a félelmet keltőt, melyben árnyak kísértenek. A nyugtató csendes éjszakát, melyben felszabadul a nappal megfáradt szellem és szárnyal határtalanul! A legtartalmasabb gondolataim ilyenkor támadnak, nem fékeznek félelmek, gátak. Hiszem, hogy mindenre képes vagyok, s nagyot alkothatok ! Ez a kő segít megtenni az első lépéseket célod felé, legyőzni az akadályokat, önbizalommal tölt el. Ha tétovázol utadon,inspirációra van szükséged, kérd ennek az ásványnak a segítségét!
Az Ónix az elegancia köve. Bármihez felvehető „kis fekete”.

Korall- a tűz

Szeretem nézni kicsit narancsos lángolását, érezni élénkségét, melegségét. Mint, amikor a kandallóban ropog a száraz fa vagy a szabadban a sötét égbolt nyújtotta háttérből éled fel, nyújtózik a tűz. Nézem önfeledten, miközben melege simogatja arcom, s egyszer csak elveszek benne. Megbűvöl, már csak a sárgás-vöröses lobogás van, megáll az idő s egyszerre vagyok a történelem összes tüzénél. Arcok villannak fel, akik ugyanilyen módon megmerültek ebben a csodában. Látom az örömteli, a bánatos, a rémült, a csodálkozó és a csodáló tekinteteket! Az életet adó és elvevő tüzeket. Itt vagyunk, most mindannyian együtt és egyszerre, a tűz a kapocs. Jó ezt érezni, az egységet, a nem különválást.

Majd visszatérek, érzem ereimben az életet, a pezsgést, a tettre készséget!

Ezt varázsolja nekem a korall!