Holdkő

A sejtelmes

Holdkő

Réges régen egy regényben olvastam a holdkőről, mint ékszerről. Megfogott, vágyat ébresztett bennem iránta, ahogy a szerző bemutatta. Majd sok évre megfeledkeztem róla. Mikor később találkoztam vele élőben, meg kell, hogy mondjam, kicsit csalódtam. Tompa fehéres követ láttam, jelentéktelennek tűnőt. Majd jobban szemügyre véve elkezdett élni, ez az amúgy nem feltűnésre vágyó ásvány. Belsejében felhő kavargott, felszínén kékesen csillant meg a rávetődő fény. Megtörtént, rabul ejtett. Azóta is az egyik kedvencem. El tudok merülni sejtelmességében, meséket idéz bennem. Egyes feltételezések szerint, a holdkő változik a hangulatodnak megfelelően. Hol tompa, hol fényesen ragyog. Szeretem hinni, hogy együtt lélegzik velem, érez és érzem. Különleges élmény viselnem.

A második csakra köve: a szakrális csakra vagy nevezik hasi csakrának is. Színe a narancssárga.
Az ősi érzelmek, érzékiség , az élettel való áramlás csatornája. Itt születik lelkesedésed, rácsodálkozásod az élet szépségeire, kreativitásod kibontakozásának segítője.
A lét alkotó jellegű szaporodása függ össze vele. Ide tartozik a medence területe: az ivarszervek, a hólyag és minden, ami folyékony. A vér, nyiroknedvek, emésztőnedvek. Amennyiben ezekkel a területekkel van problémád, ebben a csakrában történt elakadás. Zavarára utal a túlzott szexuális étvágy vagy elfojtás, a halálfélelem és az álmatlanság.
Ha segíteni akarod működését keresd a víz közelségét! Sétálj tóparton, gyönyörködve a víz felszínén táncoló fénysugarakban, hallgasd a forrás gyöngyöző csobogását vagy csodáld a folyó örvényektől kavargó sodrását! S, ha eljön az este, fürdőzz meg a hold ezüstös fényében, tisztítsd meg lelked és hagyd, hogy érzelmeid szabadon áramoljanak kedvük szerint!
A következő ásványok rezgései hatnak jótékonyan: karneol, holdkő.

Holdkő Ékszerek

5 Ékszer látható

Érdekes bejegyzéseink

Ásványokról másképpen

Ásványokról másképpen

Türkiz – Ragyogás Ezzel a kővel nem lehetsz hétköznapi, a feltűnni vágyás a lételeme. Messziről felhívja magára a figyelmet szépségével, élénk színével. Repülni támad kedvem, szárnyalni a felhők között, az óceán felett, mint Jonathan a sirály. Gyönyörködöm az óceánban tükröződő kék ég látványában. Elhiszem, hogy hihetetlen magasságokba juthatok és ha 1000-rel zuhanok, akkor is újra… Bővebben

Mire is jó a Holdkő?