Korall

A tűz

Korall

A tűz

Korall- a tűz. Szeretem nézni kicsit narancsos lángolását, érezni élénkségét, melegségét. Mint, amikor a kandallóban ropog a száraz fa vagy a szabadban a sötét égbolt nyújtotta háttérből éled fel, nyújtózik a tűz. Nézem  önfeledten, miközben melege simogatja arcom, s egyszer csak elveszek benne. Megbűvöl, már csak a sárgás-vöröses lobogás van, megáll az idő s egyszerre vagyok a történelem összes tüzénél.  Arcok villannak fel, akik ugyanilyen módon megmerültek ebben a csodában. Látom az örömteli, a bánatos, a rémült, a csodálkozó és a csodáló tekinteteket!  Az életet adó és elvevő tüzeket. Itt vagyunk, most mindannyian együtt és egyszerre, a tűz a kapocs. Jó ezt érezni, az egységet, a nem különválást. Majd visszatérek, érzem ereimben az életet, a pezsgést, a tettre készséget!Ezt varázsolja nekem a korall.

Az első csakra köve:   gyökércsakra vagy nevezik báziscsakrának is.  Színe a tűzpiros-vörös. Az ősi életenergia, a földhöz és az anyagi világhoz való kapcsolat csatornája, itt lakozik az erő a tervek véghezviteléhez. A lét testi érzékelése  függ össze vele. Ide tartozik minden , ami szilárd: a csontok, a gerincoszlop, fogak, körmök.  Ezen kívül a mellékvese, a végbél, vastagbél, prosztata, vér. Amennyiben ezekkel a területekkel van problémád, ebben a csakrában történt elakadás. Zavarára utal az is, ha valaki túlságosan anyagi beállítottságú, mindent birtokolni akar, csak önmaga javára cselekszik,  izzik a méregtől és a dühtől, túl agresszív vagy túl félénk.
Ha segíteni akarod működését ülj ki megcsodálni a napfelkeltét, melyben felébred a természet, érezd a frisseséget, az új tiszta energiák beindulását! Szagold  a hajnali nedves föld semmihez sem fogható illatát! Töltődj fel tőle, kezd így a napod. Majd este napnyugtakor, a lemenő nap gyönyörű szivárványos vörösénél, csituljon el zakatoló elméd, s térj így nyugovóra!

A következő ásványok rezgései hatnak jótékonyan: korall,  jáspis, achát, gránát

Korall ásvány Ékszerek

9 Ékszer látható

Érdekes bejegyzéseink

Ásványokról másképpen

Ásványokról másképpen

Türkiz – Ragyogás Ezzel a kővel nem lehetsz hétköznapi, a feltűnni vágyás a lételeme. Messziről felhívja magára a figyelmet szépségével, élénk színével. Repülni támad kedvem, szárnyalni a felhők között, az óceán felett, mint Jonathan a sirály. Gyönyörködöm az óceánban tükröződő kék ég látványában. Elhiszem, hogy hihetetlen magasságokba juthatok és ha 1000-rel zuhanok, akkor is újra… Bővebben

Mire is jó a Korall?