Mohaachát

Maga az élet

Mohaachát

Az élet maga

Mohaachát -Maga az élet, a lüktető lét. A növények frissessége árad belőle, ugyanakkor a harmónia és a nyugalom is.
Az élő, lüktető erdőt idézi, a maga ezernyi vibráló zöldjével. A moha lepte kövek, a rezgő lombkorona, a buja aljnövényzet kel életre ebben az ásványban. Ködbe vesző erdők lombkoronáinak változatos árnyalatai elevenednek meg. Szinte hallom a szellő susogását a fák lombjai között, érzem simogatását arcomon.
Szeretem elnézni milliónyi árnyalatát, mintha maga a természet kelne életre.
Akár nyugtalan a lelked, csendre, megpihenni, madárcsicsergéses magányra vágyik, akár felfrissülni szeretnél, a zöld pezsgő árnyalatai segítenek ebben.

Az első csakra köve: a gyökércsakra vagy nevezik báziscsakrának is. Színe a tűzpiros-vörös.
Az ősi életenergia, a földhöz és az anyagi világhoz való kapcsolat csatornája, itt lakozik az erő a tervek véghezviteléhez.
A lét testi érzékelése függ össze vele. Ide tartozik minden , ami szilárd: a csontok, a gerincoszlop, fogak, körmök. Ezen kívül a mellékvese, a végbél, vastagbél, prosztata, vér. Amennyiben ezekkel a területekkel van problémád, ebben a csakrában történt elakadás. Zavarára utal az is, ha valaki túlságosan anyagi beállítottságú, mindent birtokolni akar, csak önmaga javára cselekszik, izzik a méregtől és a dühtől, túl agresszív vagy túl félénk.
Ha segíteni akarod működését ülj ki megcsodálni a napfelkeltét, melyben felébred a természet, érezd a frissességet, az új tiszta energiák beindulását! Szagold a hajnali nedves föld semmihez sem fogható illatát! Töltődj fel tőle, kezd így a napod. Majd este napnyugtakor, a lemenő nap gyönyörű szivárványos vörösénél, csituljon el zakatoló elméd, s térj így nyugovóra!
A következő ásványok rezgései hatnak jótékonyan: jáspis, achát, gránát, korall.

Mohaachát ásvány Ékszerek

5 Ékszer látható

Érdekes bejegyzéseink

Ásványokról másképpen

Ásványokról másképpen

Türkiz – Ragyogás Ezzel a kővel nem lehetsz hétköznapi, a feltűnni vágyás a lételeme. Messziről felhívja magára a figyelmet szépségével, élénk színével. Repülni támad kedvem, szárnyalni a felhők között, az óceán felett, mint Jonathan a sirály. Gyönyörködöm az óceánban tükröződő kék ég látványában. Elhiszem, hogy hihetetlen magasságokba juthatok és ha 1000-rel zuhanok, akkor is újra… Bővebben

Mire is jó a Mohaachát?