Ónix

Az éj

Ónix

Az éj

Ónix – az éj. A sötétséget idézi bennem. Ám nem a félelmet keltőt, melyben árnyak kísértenek.  A nyugtató csendes éjszakát, melyben felszabadul a nappal megfáradt szellem és szárnyal határtalanul! A legtartalmasabb gondolataim ilyenkor támadnak, nem fékeznek félelmek, gátak. Hiszem, hogy mindenre képes vagyok, s nagyot alkothatok! Ez a kő segít megtenni az első lépéseket célod felé, legyőzni az akadályokat, önbizalommal tölt el. Ha tétovázol utadon, inspirációra van szükséged, kérd ennek az ásványnak a segítségét! Az Ónix az elegancia köve. Bármihez felvehető „kis fekete”.

Minden csakrára hat, de elsősorban az 1-es, gyökércsakrára és a 7-es koronacsakrára fejti ki hatását.

Az első csakra a gyökércsakra vagy nevezik báziscsakrának is. Színe a tűzpiros-vörös.
Az ősi életenergia, a földhöz és az anyagi világhoz való kapcsolat csatornája, itt lakozik az erő a tervek véghezviteléhez.
A lét testi érzékelése függ össze vele. Ide tartozik minden , ami szilárd: a csontok, a gerincoszlop, fogak, körmök. Ezen kívül a mellékvese, a végbél, vastagbél, prosztata, vér. Amennyiben ezekkel a területekkel van problémád, ebben a csakrában történt elakadás. Zavarára utal az is, ha valaki túlságosan anyagi beállítottságú, mindent birtokolni akar, csak önmaga javára cselekszik, izzik a méregtől és a dühtől, túl agresszív vagy túl félénk.
Ha segíteni akarod működését ülj ki megcsodálni a napfelkeltét, melyben felébred a természet, érezd a frissességet, az új tiszta energiák beindulását! Szagold a hajnali nedves föld semmihez sem fogható illatát! Töltődj fel tőle, kezd így a napod. Majd este napnyugtakor, a lemenő nap gyönyörű szivárványos vörösénél, csituljon el zakatoló elméd, s térj így nyugovóra!
A következő ásványok rezgései hatnak még jótékonyan: jáspis, achát, gránát, korall.

Az hetedik a koronacsakra. Színe az ibolya, a fehér és az arany.
A megvilágosodás székhelye. Az abszolút szabadság tudatát jelképezi. A koronacsakra szintjén má r nem félünk felelősséget vállalni életünkért és megbízunk belső hangunkban. Hozzá kötődik az élet értelmének felismerése. A korona-csakra jelenti az összes csakra energiáinak forrását és kiindulópontját. Rajta keresztül állunk összeköttetésben a tulajdonság nélküli és alakot nem öltött isteni lénnyel, ugyanakkor ez a csakra láthatatlanul magában hordozza az összes létező formát és tulajdonságot.
Ide tartozik a nagyagy, koponyafő. Amennyiben ezekkel a területekkel van problémád, ebben a csakrában történt elakadás. Megnyilvánulásai pl. a parkinson kór, alzheimer kór, dementia , depresszió, epilepszia, de a bizonytalanság és céltalanság érzése is innen adódik.
Ha segíteni akarod működését gyönyörködj egy távoli hegycsúcsban! Érezd, ahogy szinte eggyé akar válni az Univerzummal. Ha megteheted még jobb, ha te magad ülsz ki rá és egyé válsz a határtalan természettel és az a felettivel. Éld át a határtalanság érzését, idézd fel mindenfajta minősítés nélkül életed eseményeit! Érezd át az idő- és térnélküliséget!
A következő ásványok rezgései hatnak még  jótékonyan: ametiszt, hegyikristály

Ónix ásvány Ékszerek

Showing 1–12 of 15 results

104
102
095
094

Ónix nyaklánc

1.900 Ft
Nem rendelhető
053
005

Ónix medál

1.500 Ft
20%
009

Fényes ónix medál

1.500 Ft 1.200 Ft
011
Nem rendelhető
img_4138
Nem rendelhető
img_4139
Nem rendelhető
img_4159

Érdekes bejegyzéseink

Ásványokról másképpen

Ásványokról másképpen

Türkiz – Ragyogás Ezzel a kővel nem lehetsz hétköznapi, a feltűnni vágyás a lételeme. Messziről felhívja magára a figyelmet szépségével, élénk színével. Repülni támad kedvem, szárnyalni a felhők között, az óceán felett, mint Jonathan a sirály. Gyönyörködöm az óceánban tükröződő kék ég látványában. Elhiszem, hogy hihetetlen magasságokba juthatok és ha 1000-rel zuhanok, akkor is újra… Bővebben

Mire is jó az Ónix?