Türkiz

A ragyogás

Türkiz

A Ragyogás

Türkiz – a Ragyogás. Ezzel a kővel nem lehetsz hétköznapi, a feltűnni vágyás a lételeme. Messziről felhívja magára a figyelmet szépségével, élénk színével.
Repülni támad kedvem, szárnyalni a felhők között, az óceán felett, mint Jonathan a sirály. Gyönyörködöm az óceánban tükröződő kék ég látványában. Elhiszem, hogy hihetetlen magasságokba juthatok és ha 1000-rel zuhanok, akkor is újra és újra felemelkedem.
Felpezsdít, felfrissít ez a kő. Feldobódok tőle, vidámmá tesz, nyári hangulatot idéz.
Ha repülni támad kedved, magasságokba vágysz, ez a kő téged szólít!

Az ötödik csakra köve:  a torokcsakra. Színe a világoskék.
Ez a komunikáció, az inspiráció, a kreatív önkifejezés központja. A torokcsakrán keresztül fejezzük ki a bennünk lévő érzéseket, gondolatokat, mindazt, ami bennünk van. Alapvető feladata a megtisztulás. Tudati síkon itt történik a lényeges dolgok megértése, az igazság elfogadása, a kifejezés, a kapni tudás, az intuíció meghallása, a szavak és érzések uralása, a türelem, a tisztánlátás, a költészet, a művészi kifejezés és a béke tudatosítása.
Ide tartozik a tüdő, a hörgők, nyelőcső és a hangképző szervek. A gége, a nyak és az állkapocs. Amennyiben ezekkel a területekkel van problémád, ebben a csakrában történt elakadás. Zavarára utal a torokfájás, a rekedtség, a köhögés. A torokcsakra betegségei az önkifejezéssel vannak kapcsolatban. Sokszor ezek az emberek nehezen engedik el régi sérelmeiket és az ezekhez kapcsolódó gondolataikat. Mogorvaság, rosszkedvűség a jellemzőjük.
Ha segíteni akarod működését nézd a kék eget, szárnyalj és engedd kreativitásod szabadon! Népesítsd be felhőalakokkal, lásd és éld át te is a mesét! Olvass hangosan gyermekednek vagy kedvesednek! Énekelj bátran, hangod kiengedve! Öltözz kék ruhába, ragyogj! És ha a sors úgy hozza, hogy valakinek a figyelmedre van szüksége, tanulj meg hallgatni egész lényeddel!
A következő ásványok rezgései hatnak jótékonyan: türkiz, kalcedon, akvamarin.

Türkiz Ásvány Ékszerek

7 Ékszer látható

Érdekes bejegyzéseink

Ásványokról másképpen

Ásványokról másképpen

Türkiz – Ragyogás Ezzel a kővel nem lehetsz hétköznapi, a feltűnni vágyás a lételeme. Messziről felhívja magára a figyelmet szépségével, élénk színével. Repülni támad kedvem, szárnyalni a felhők között, az óceán felett, mint Jonathan a sirály. Gyönyörködöm az óceánban tükröződő kék ég látványában. Elhiszem, hogy hihetetlen magasságokba juthatok és ha 1000-rel zuhanok, akkor is újra… Bővebben

Mire is jó a Türkiz?